Sateenkaarisanomat-logo

Hengen tulikävely

Tulikävelyä kuumilla hiilillä paljain jaloin.

Tulikävely on monien alkuperäiskansojen ikiaikojen takaa tuntema rituaali. Viikingit kävelivät kuumilla kettingeillä, intiaanit ja shamaanit hiilillä, havaijilaiset hehkuvalla laavakivellä. Kreikan ortodoksit tulikävelevät yhä joka toukokuussa. Henkisenä puhdistumismenetelmänä tulikävely on viime vuosina löydetty uudelleen. Länsimaissa jo miljoonat ihmiset ovat kävelleet tulella.

Tulikävelytapahtuma alkaa yhteistyöllä: kokko rakennetaan ja sytytetään. Samalla virittäydytään tulen kohtaamiseen. Hiilloksen valmistuessa keskitytään oman elämän uudistamistarpeisiin. Kaikkiaan viiden tunnin mittaisessa tapahtumassa ovat läsnä ainoastaan tulikävelyyn osallistujat.

Tulikävely on energiatason ja tietoisuuden muuntoprosessi, jolloin mahdottomalta tuntuva tulee mahdolliseksi. Lääketieteen kielellä tulikävely on uusien viestien antamista keholle solutasolle asti biopalautteen avulla. Kun luovutat tuleen pelkojasi, niiden sitoma energia vapautuu käyttöösi. Tulikävelyn avulla moni on vapautunut esimerkiksi esiintymiskammosta tai tupakoinnista. Tulikävely vahvistaa sydämesi ää ntä ja tuo esiin oman sisäisen tulesi, josta hiillos on vain heijastuma.

Varsinaisesti tulikävely on hiilillä kävelyä, eikä ainakaan Matti Niskalan mukaan ole tuskaista, eikä aiheuta palovammoja.

Tulikävelyopas Matti Niskala ohjaa Hengen Tulikävelyn Porissa 23.9.2005.

Sateenkaarisanomat 2/2005 (nro 15)