Sateenkaarisanomat-logo

Kysy keholta

Tänä vuonna 2006 Suomen kinesiologiayhdistys täyttää kymmenen vuotta. Kinesiologian tunnettuus on kasvanut Suomessakin, eikä ihme. Kun kysytään suoraan asiakkaan keholta, mikä sille on parasta, niin tuloksia tulee.

Kinesiologia on hoito- ja itsehoitomuoto, joka yhdistää mielenkiintoisella tavalla sekä länsimaista että kiinalaista terveystietoa. Kinesiologia auttaa ihmistä luomaan ja ylläpitämään terveyttä kehon luontaisen parantamiskyvyn avulla. Sana kinesiologia tulee kreikankielen sanasta ”kinesis” eli liike.

Kinesiologian kehittäminen alkoi 1960-luvulla, kun kiropraktikot yhdistivät tietoja, miten ihmisen eri järjestelmät ovat yhteydessä toisiinsa. Asiakkaasta saa parhaiten tietoa kysymällä eri asioita suoraan hänen keholtaan kevyellä lihastestauksella. Tasapaino saavutetaan lihastestauksen jälkeen esimerkiksi aivojumppaliikkeillä, stimuloimalla neurolymfaattisia tai selkärangan refleksipisteitä, meridiaaneja tai akupisteitä.

Kinesiologiaa on lukuisia eri haaroja. Suomessa tunnetuin on Aivojumppa -Brain Gym® -liikkeet sisältävä Oppimiskinesiologia. Maailmalla tunnetuin ja Suomessa toiseksi tunnetuin haara on TFH = Touch for Health. Tämä suuntaus on tarkoitettu sekä terveydenhuollon ammattilaisille että kotikäyttöön. Lääkärit ja hoitajat käyttävät kinesiologiaa ulkomailla aktiivisesti.

Vuokko Alvari opiskelee TFH-kouluttajaksi. Erityisesti tammikuussa, ja osittain myöhemminkin keväällä, pääset hänellä kokeilemaan TFH-tasapainotusta oppilastyönä edullisesti.

Lisätietoja:
Turun seudulla ja muuallakin esimerkiksi Vuokko Alvari,
puh. (02) 487 7011, 050 555 4442,
www.alvari.com, vuokko ät alvari.com
Suomen kinesiologiayhdistys ry, www.kinesiologia.fi.

Touch for Health -kouluttaja Marjo Wuorisalo testaa aivojumppakouluttaja Eeva-Helena Vartiaisen käsivarren deltoideus anterior -lihasta. Kuva: Michael Cramm

Sateenkaarisanomat 1/2006 (nro 16)