Sateenkaarisanomat-logo

Yhteistoimintaa!

Elämme vesimiehen aikaa, joka vie meitä koko ajan enemmän sooloilusta yhteistoiminnan suuntaan. Yhteisöasuminen kiinnostaa varsinkin nuoria. On yhteisöjä, joissa lapsetkin ovat suurinpiirtein kaikkien vastuulla. Yhteisö on paras kasvualusta kaiken ikäisille, sieltä löytyy riittävästi peilejä...

Muutama vuosi sitten Sateenkaaripäivillä, kun teemana oli Äiti maa, Liisa Jääskeläinen, Keuruun Ekokylän perustajajäsen, kertoi yhteisöistä. Mieleeni jäi hänen oivalluksensa Englannin Findhornin vierailulta. Hän oli aina ennen ajatellut ekokylien tärkeimmäksi tehtäväksi ekologisten elämäntapojen ja periaatteiden edistämisen, mutta oivalsikin siellä, että yhteisön tärkein tehtävä on terapeuttinen.

Suomi on yhdistysten luvattu maa. Yhdistäviä tekijöitä löytyy laidasta laitaan. Olivat ne sitten postimerkit, koirat, ufot tai vaikkapa ammatillinen tarkoitusperä, niin aina saadaan enemmän aikaan yhdessä. Joukossa myös luovuus lisääntyy.

Bioenergia-asiantuntijamme Lille Lindmäe kokee todella energiakentän kuin "virtuaalisten aivojen" syntyvän yhteistä asiaa pohtivan ryhmän yläpuolelle. Siinä kentässä syntyy oivalluksia. Yhdessä harjoitettu rukous tai meditaatio on voimallista.

Yhteistyö on voimaa Turun Raunistulan Portissakin (lue s. 3) tai maailmanrauhan edistämisessä (s. 12).

Mitkä sitten ovat yhteisönmuodostumisen lainalaisuudet ja yhteiskunnallisen elämän osa-alueet. Miten erilaiset epätäydelliset ihmiset voivat sopeutua samaan yhteisöön. Siitä voi tulla kuuntelemaan Konsan Kartanoon Henkisen keskuksen iltaan to 30.3.

Tapahtumakalenteri on tulvillaan monenlaisten yhdistysten ohjelmia. Taas löytyy tietoa ja yhteisöä moneen tarpeeseen.

Hyvää yhteistoimintaa!


t. Ulla

Sateenkaarisanomat 1/2006 (nro 16)