Sateenkaarisanomat-logo

Hengen paloa

Turku palaa! Kuulostaa pelottavalta, mutta se on ”vain” Turun teema kulttuurikaupunkikisassa, joka ratkeaa mentäessä kohti vuotta 2011. Useiden eri ihmisten kipinöistä on syntynyt kulttuuriroihuja meidänkin nurkillamme.

Aivan uutta näkökulmaa musiikkiin tuo palavalla innolla uudenlaista sointia etsivä vastasyntynyt kuoro. Musiikki, laulu, on hengen paloa parhaimmillaan – ja kaikkien ulottuvissa! Siitä enemmän lehtemme viereisellä sivulla.

Kiinnostus Kalevalaan on viime aikoina lisääntynyt monilla tahoilla. Turun yliopistossa on tekeillä neljä väitöskirjaa aiheesta. Turun Henkinen Keskus ry puolestaan on syttynyt aiheesta niin perusteellisesti, että on ottanut Kalevalan koko Sateenkaaripäiviensä teemaksi syys - lokakuun vaihteessa – ei pelkkänä runojen tutkiskeluna, vaan herättämällä henkiin kalevalaista kulttuuria, jonka juuret ovat Lönnrotin Kalevalaa kaukaisemmat ja tehtävä tulevaisuudessa. Lue lisää sivulta 7. Konsan perinne- ja kulttuuriyhdistys jatkaa kalevalaista teemaa kalevalaisen kylän rakentamisen merkeissä. Katso takasivu.

Kulttuuri sanana tarkoittaa alun pitäen kasvattamista (agriculture). Henkisessä mielessä se voisi tarkoittaa ihmisen kasvattamista, kasvamista, kehittymistä. Ja mikä luo sille pohjaa – itsensä tunteminen. Merja Kiviluoto syventyy aiheeseen sivuilla 5-6.

Turun kulttuuritarjonta on runsasta, myös yhdistyksissä, jotka tällä kertaa ovat mukana tapahtumakalenterissamme. Osallistumalla voit vaikuttaa, olla luomassa kulttuuria, etsiä kipinää, syttyä yhdessä. Tervetuloa Turun Henkiseen Keskukseen, Konsan Kartanoon, Myllyojalle tai Aurajokilaakson Henkiseen Kasvuun.

Antaa palaa!
Ulla

Ulla Oksanen

Sateenkaarisanomat 2/2006 (nro 17)