Sateenkaarisanomat-logo

Regressio-ohjaus selkeyttää sitä, kuka olet nyt

Regressio tarkoittaa taantumaa, jossa mennään takaisinpäin siihen hetkeen mistä käsiteltävä asia alkoi. Regression keinoin voidaan kohdata ne asiat tai tapahtumat jotka edelleenkin vaikuttavat tämän hetkiseen elämään. Sitä voidaan käyttää myös lisäämään omia voimavaroja, ymmärrystä, keskustella intuition kanssa sekä kohdata enkeleitä ja oppaita.

Mitä regressio-ohjauksessa tapahtuu?

Regressio-ohjaus alkaa keskustelulla ohjaajan kanssa siitä, mitä haluat avata tai selkeyttää elämässäsi. Yhdessä ohjaajan kanssa laadittu ”matkasuunnitelma” ohjaa sinut juuri siihen hetkeen, josta kaikki on saanut alkunsa.

Regressiossa istut joko mukavasti nojatuolissa tai makaat hoitopöydällä ja ohjaaja rentouttaa sinut puheellaan. Menet syvään rentoutuneeseen tilaan; kuulet kaiken ympäriltäsi ja samalla olet syvässä rentoutuneessa tilassa sisimmässäsi.

Rentoutuksen tarkoituksena on on hiljentää ”järkevä looginen” mieli, jotta intuitio eli alitajunta pääsee ohjaamaan ja tuomaan tietoa esille. Siirtymisessä tuohon hetkeen, joka on tarkoitus kohdata, käytetään usein jotain ”kulkuvälinettä”, kuten venettä, ajan siltaa tms.

Kun olet siirtynyt perille hetkeen, jonka olet valmis kohtaamaan, ohjaaja ohjaa sinua eteenpäin puheellaan ja kysymyksillään. Sinä valitset, minkä kulloisellakin hetkellä tunnet sisimmässäsi hyväksi toimia.

Yleisesti regressio-ohjauksesta

Regressio ei ole ”tahdoton tila” vaan olet syvässä rentoutuneessa tilassa jossa aistit koko ajan ympäristösi ja voit itse vaikuttaa kaikkeen. Regressiossa nähdään, koetaan, aistitaan asioita, tapahtumia sekä omia tunteita ja kokemuksia. Selkeän ja kirkkaan ”värifilmin” näkeminen on harvinaista. Useilla se on enemmänkin tuntemista, kokemista ja aistimista; luulen olevani nainen/ tuntuu kuin ympärilläni olisi ihmisiä/ koen puristavaa tunnetta rinnan alueella/ oloni on hämmentynyt jne. Jokaisella on oma tapansa ”nähdä” ja jokainen näkee tai kokee jotakin. Yli puolet menevät regressiossa lapsuuteen eli asian alku löytyy sieltä.

Regressio-ohjaukseen voi tulla vaikka ei olisikaan mielessään mitään erityistä. Ohjaajan kanssa suoritetussa alkukeskustelussa kuitenkin selkiytyy, mitä halutaan tehdä. Myöskään regressioon tulevan ei tarvitse uskoa esimerkiksi jälleensyntymiseen, sillä usein kohdattavat asiat löytyvät omasta lapsuudesta. Menneitä elämiä voi katsoa myös alitajunnan symbolikielenä, josta löytyy heijastuspinta myös nykyiseen elämään.

Regressio-ohjaus laittaa asioita loksahtelemaan paikoilleen ja tätä voi tapahtua useiden viikkojen, kuukausien ja vuosien ajan. Tulee laajempi ja syvempi ymmärrys asioita kohtaan. Jo yksi regressio-ohjaus vaikuttaa ja tapa nähdä ja kohdata maailma itsensä sisällä sekä ulkopuolella syventyy.

Jokaisen regressio-ohjauksen jälkeen tulisi muistaa juoda paljon vettä, sillä se auttaa kuona-aineiden poistumisessa, joka regression myötä käynnistyy kehossa ja mielessä.

Sari Pihkanen

Sari Pihkanen

Sateenkaarisanomat 2/2006 (nro 17)