Sateenkaarisanomat-logo

Tervetuloa Kalevala-Senioreihin!

sanoo toiminnanohjaaja Päivi Andersson. Hän on saanut kokemuksia tällaisesta työstä Turun Seudun Omaishoitajat ry:n kädentaitojen opastajana.

Kun nyt Konsan Kartanossa aloitetaan seniorikerhoa, niin kuka tänne, Päivi, voi mielestäsi tulla?

- Toimintamme on tarkoitettu eläkeläisille ja heille, jotka haluavat viettää yhdessä aikaa vanhassa maatalomiljöössä. Idea syntyikin, kun kohtasin kyselyjä koskien tällaista toimintaa juuri ikäihmisten taholta.

Mitä siellä sitten tehdään, Päivi?

- Suunnittelemme yhdessä ohjelmistoa, retkiä, tekemistä sen mukaan kuin osanottajat toivovat. Ideoina heitämme alkuun leipomisen, ruoan valmistuksen, kynttilänvalmistuksen, retket, museokäynnit ja monenlaisen taiteen harrastamisen. Olennaista on yhdessä oleminen, tutustuminen toinen toisiinsa ja uusiin harrastuksiin.

Mitä tämä kalevalaisuus tässä yhteydessä on, Päivi?

- Otamme mm. vanhoja seuraleikkejä ja pelejä taas käyttöön menneiltä vuosilta. Muutoinkin kunnioitamme perinteitä ja olemme kiinnostuneita suomalaisuudesta.

- Perustamme tiistai- ja torstairyhmät erikseen ja molemmat voivat ruveta visioimaan itseään kalevalaisen kylän perheinä ja löytää itselleen nimen ja muita yhteisöllisiä merkkejä, jos niin tahtovat. Mielestämme kalevalaisuuden tärkeä tämän päivän ydinsanoma on juuri yhteisöllisyydessä.

Päivi Andersson

Sateenkaarisanomat 1/2007 (nro 18)