Sateenkaarisanomat-logo

Kalevan kylän tapaamiset keväällä 2007

Syksyllä Sateenkaaripäivien impulssista lähdimme tutkimaan kalevalaisuutta omana perintönämme ja tulevaisuutenamme. Nyt Konsan perinne- ja kulttuuriyhdistys jatkaa tätä yhteisöllistä matkaa keväällä aina kalevalaisen karhun heräämiseen saakka jolloin pihkatappi irtoaa ja talviuni päättyy. Kyse on pitkästä unesta heräämisestä. Talviuni symbolisesti on merkinnyt sisäisen kasvun aikaa ja keväällä alkavat uuden elämän versot jälleen kasvaa.

Kalevalanpäivän juhlallisuutena saapuu teatterivieras Helsingistä. Lauantaina 24. helmikuuta osallistumme Nuorisokeskus Vimman teatterissa Aurakatu 16 TAIKALINTU TUONELASTA mysteerinäytelmän avulla Louhen Lumouksen murtamiseen. Katso tarkemmin ilmoitusta lehden takasivulla. Tilaisuus on klo 16.30 – 19.30 ja sisäänpääsy 15. Tilaisuutta on mukana järjestämässä Kalevalaisen Kulttuurin Liitto.

Konsan Kartanossa Virusmäentie 9 on kaksi sunnuntaitapaamista: Ensimmäinen su 11.3. kello 12–18 Kalevan kyläkokous – kalevalaisen hengen herättäjä, jossa suvut tapaavat ja etsimme suomalaisia juuriamme mm. Lennart Meren elokuvan ”Vesilinnun kansa” kautta.

Toinen tapaaminen on toukokuussa su 6.5. kello 12–18. Silloin juhlitaan karhun heräämistä talviunesta ja pohdimme vanhoja suomalaisia kalliomaalauksia.

Tapahtumissa on asiantuntijoita, tietoa ja kokemusta. Olennaista on kuitenkin se, että yhdessä luomme kalevalaisuutta tähän hetkeen oman yhteisöllisen olemisemme kautta.

Tervetuloa sukulaiset, uudet ja entiset tapaamaan näissä merkeissä. Tapahtumat ovat mukana tapahtumakalenterissa.

Konsan perinne- ja kulttuuriyhdistys ry


Kalevan karhu

Ne tulivat kirvein, sahoin,
siinä hongatkin kaatuivat.
Ja kaikki aarteet ja arvot
maan mullaksi maatuivat.

Ne jättivat minut yksin,
ne luulivat, yksin jäin.
Mutta metsän reunassa silloin
minä Kalevan karhun näin.

Sen ääni on rauhallinen,
se on luokseen kutsuva.
Ja lempeys katseessansa
se on lämpoä antava.

Se pitkään on siellä maannut
alla karhunsammalien.
Mutta siellä se kasvattanut
mulle uuden on totuuden.

Tuovi Koivunen

 

Sateenkaarisanomat 1/2007 (nro 18)