Sateenkaarisanomat-logo

Mystikko Edgar Cayce parantajana

Edgar Cayce

Raamattu kertoo, miten Jeesus paransi sairaita. Hän vain sanoi tärkeät sanat ja sokea sai näkönsä takaisin tai rampa alkoi kävellä. Edgar Cayce sanoi, että muutkin voisivat parantaa, jos heillä olisi usko Isään. Hänellä oli. Edgar Caycen parantajan työstä on jäänyt talteen suuri arkisto. Hän eli 1877–1945 Yhdysvalloissa ja teki mm. parantavia lukemuksia transsiin vaipuneena. Hänen tarvitsi tietää vain sairaan nimi ja osoite, niin hänen kauttaan tuli ohjeet, miten asianomainen henkilö voi päästä sairaudestaan eroon. Transsissa saatu diagnoosi oli yllättävän tarkka. Lääkärit eivät voineet muuta kuin ihmetellä sen osuvuutta ja hoitojen johdonmukaisuutta.

Ohjeet olivat hyvin yksityiskohtaisia ja selkeitä. Sihteeri kirjoitti Edgarin puheet pikakirjoituksella muistiin. Ne kirjoitettiin puhtaaksi ja annettiin potilaalle. Jos hän noudatti ohjeita, hän myös parani. Ohjeissa neuvottiin seikkaperäisesti, miten toimimalla sairaus voitetaan. Ensin täytyy löytää sairauden syy, sitten alkaisi hoito, joka tarkoittaa ”imunesteiden kiihdyttämistä ja verenkierron vilkastuttamista”. Parantajan tarvitsee panna alulle kehon oma parannustyö, jonka jälkeen keho käy itse vastahyökkäykseen siellä, missä puolustus on murrettu.

Hoidot olivat myös sille aikakaudelle sopivia, kuten kääreitä, osteopaattista ja fysikaalista, suun kautta annettavia lääkkeitä sekä myös itse tehtyjä yrttihoitoja sisäisesti ja ulkoisesti. Potilaan ruokavalio oli myös erittäin tärkeä paranemiseen vaikuttava tekijä. Edgarin mielestä täydellistä paranemista ei saavuteta ilman henkisen voiman vaikutusta. Kehon tilaksi tulee se, mikä muodostuu ihmisen mielen kuvittelussa ja säilyy siellä!

Edgar Cayce oli maanviljelijän poika, eikä hänellä ollut mahdollisuutta käydä kouluja. Kun enkeli ilmestyi hänelle kolmetoistavuotiaana, Edgar ilmoitti hänelle suurimman toiveensa: … että hän voisi parantaa sairaita, ennen kaikkea lapsia. Tämä toive toteutui ja hänen parantajantyönsä kesti yli 40 vuotta. Hän ei alkuun ymmärtänyt, mistä tieto tulee, mutta jos hän lukemuksillaan voi auttaa sairaita, siinä ei voi olla mitään pahaa.

Edgar Caycen lukemuksia on n. 14.000 ja niitä luetaan ja tutkitaan yhä suurella mielenkiinnolla. Niistä löytyy edelleen hyviä neuvoja kaikenlaisiin sairauksiin. Cayce-kirjallisuutta on useita myös suomennettu ja niistä löydät paljon mielenkiintoista lisätietoa.

Näistä aiheista ja Caycen elämästä pidämme esitelmän Turussa ensi huhtikuussa. Aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

 

Sateenkaarisanomat 1/2007 (nro 18)