Sateenkaarisanomat-logo

Elämänpuun parantava voima

Filosofi Eero Ojanen sanoi radioesitelmässään, että elämän puu on elämää kannatteleva hyvyyden voima. Puu on auringon lahja ja siitä virtaava hyvyys tulee lahjana ilman omaa ansiotamme. Puu koetaan henkisenä ja pyhänä elämän vertauskuvana.

Kabbalaksi kutsutaan elämänpuun symbolista muotoa, joka on välittynyt jo muinoin useihin uskontoihin pyhän geometrian kautta. Tämä symboli on välitetty planeetallemme myös viljapeltokuvissa. Juutalaisuus on aivan erityisesti vaalinut kabbalan perimätietoa. Symboli muodostuu kymmenesta säteilevästä energiakentästä, jotka asettuvat fyysisen ihmisen kyseessä ollen kuvan osoittamalla tavalla.

Lääkäri Raphael Kellman kutsuu tuota rakennetta Matrixiksi, jossa Kabbalan voima, maailmankaikkeuden hyvyys ja ihmisen terveys asuvat. On kiinni meistä kustakin tuleeko tuo hyvyyden voima hyödyksemme. Avaudummeko valolle, joka haluaa päästä meihin ja sytyttää energiakeskukset toimintaan.Ne vaikuttavat yhtä aikaa ruumiissa ja sielussa. Energiakenttiä eli kabbalan sefiroita voidaan kutsua vaikka astioiksi, jotka vastaanottavat parantavaa valoa ja hyvyyttä, joka suodattuu puun läpi.

Ensimmäinen sefira on nimeltään KETER ja se on yhteys äärettomään ja sitä on hyvin vaikea ymmärtää. Sieltä valo suodattuu HOKMAH sefiraan, joka on inspiraation ja oivalluksen ahaa -hetken koti. Tässä on mahdollista intuitiivisesti nähdä terveytemme ja uuden elämän kuva kirkkaana ja selkeänä. BINAH on kyky kääntää tämä inspiraatio konkreettiseen muotoon, vastaanottaa ja elävöittää oivallus. Monet tieteelliset keksinnöt ja taideteokset tekevät maailmaantulon unen välittämänä. HOKMAH edustaa kykyä aloittaa uudelleen ja ladata käyttöömme uusi todellisuus. BINAH on käytännöllinen, parantava ja hoitava ymmärrys. DAATin, joka ei varsinaisesti kuulukaan kymmeneen kenttään vaan on jo 11. energiakenttä ja usein näkymätön, energia virtaa kirjoittaessa, laulaessa, puhuessa ja kaikenlaisessa ilmaisussa. DAAT on sisäinen lääkärimme, elämänvoimamme, intuition, tahdon ja uudistuneen totuuden kanava.

HESED vie maailmaan avokätisesti sen uuden, joka on syntynyt ja GEBURAH arvioi ja harkitsee sekä hillitsee impulsiivisuutta. TIFERETin läpi kulkiessa anteliaisuus ja harkinta hioutuvat todelliseksi rakkauden ilmaisuksi. TIFERET tarkoittaa kauneutta ja totuutta. Kun näemme jotain sen ainutlaatuisessa totuudellisessa loistossaan, emme voi olla ihailematta sen kauneutta. TIFERET yhdistää antamisen ja vastaanottamisen uudella tavalla. NEZAH on karismaattista voittajan energiaa, joka rohkenee ryhtyä taistoon. HOD on hiljaista empaattisuutta ja sopii parantamiseen paraemmin kuin NEZAH. Molemmat energiat itsekkyyden käytössä voivat eristää ja kadottaa tasapainon.

Paranemisessa onkin tärkeää kolmen tasapainon etsiminen Elämänpuun opetuksen mukaan. Ensinnä on HOKMAH–BINAH-tasapaino, jossa inspiraation synnyttäneestä oivalluksesta alkaa syntyä tarina, joka tulee DAATin avulla ilmaistuksi ja taspainotetuksi. Toinen tasapaino on anteliaisuuden ja levittämisen sekä harkinnan ja supistamisen tasapaino, joka loytyy TIFERETin energisoimana. [Kolmas tasapaino:] Karismaattisuuden ja empaattisen kuuntelemisen NEZAH–HOD-tasapaino löytyy pysähtymällä etsien levon ja liikkeen virtausta kuuntelemalla ja YESOD-sefirassa vahvan perustan rakentamisella. YESOD tarkoittaa aikomusta. MALKUTHin suora käännös on kuninkuus. Tässä astiassa ilmenee valta, koska kaikkien muiden sefiroiden energia valuu MALKUTHiin.

Asiasta voit lukea kirjasta Matrix, Kabbalan parantava voima, jonka on kirjoittanut amerikkalainen lääkäri Raphael Kellman, Basam Books, 2006.

Annukka Kotka

Elämäänpuun parantavaa voimaa ja sen soveltamista parantavaan tarinaan käsittelee Henkisen keskuksen torstailuento 20. syyskuuta [2007] kello 18. Sen pitää täman jutun kirjoittaja Annukka Kotka.

Muutettu typoa & lisätty kappalejakoja ja korostuksia  (10/2023) - Admin

Sateenkaarisanomat 2/2007 (nro 19)