Sateenkaarisanomat-logo

Egyptin kutsu

Alexandrialla on hohdokas menneisyys. Se oli kirjastonsa ansiosta kreikkalaisen tieteen keskuskaupunki ja hellenistisen ajan toinen henkinen pääkaupunki. Aleksandriassa eli mm. juutalainen Filo, joka opetti Jeesuksen aikaan. Hänellä oli uskonnonfilosofinen koulunsa, jossa opiskeltiin teologiaa, mm.Raamatun allegorista, syvempää, vertauskuvallista selittämistä. Tapaamme Philon eli Filon mm. Mika Waltarin kirjassa Valtakunnan salaisuus. Kirjan päähenkilö oli vuoden valmistautunut matkaan opiskelemalla Filon johdolla ennen lähtöään Jerusalemiin Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikaan. Myös Rudolf Steiner mainitsee Filon Esoteerinen kristinusko kirjansa tekstissä tärkeänä välittävänä henkilönä kristinuskon ja vanhojen mysteeriuskontojen välillä. Olkoon Filon perintö ILO ja auttakoon meitä palvelutehtävissämme.

Tammikuun 17. päivä alkaen Valtakunnan salaisuuden lukupiiri lähtee käyntiin Konsan Kartanossa (katso toistuvat tapahtumat) [linkki poistettu]. Se voi olla osa yhteistä matkavalmistautumistamme, sillä kutsumme Sinua järjestämään itsellesi ainutlaatuinen matka Aleksandriaan ja historian salaisuuksiin.

Intuitiivista matkailua

Matkalla on tarkoituksena mahdollisimman omatoimisesti tutustua erilaisen kansan elämään sellaisena kuin se on nyt ja on joskus ollut. Vältämme turisteja varten tehtyjä koreografeja niin paljon kuin suinkin on mahdollista ja hiljaisuuden ja pysähtymisen kautta etsimme ja kuulemme maailmaa, joka saa meissä itse kussakin omanlaistaan sisäistä vastakaikua. Jaamme keskustellen kokemuksia. Tervetuloa tutustumaan egyptiläiseen elämään lähes turistittomassa miljöössä Agamissa aivan Aleksandrian historiallisen suurkaupungin tuntumassa Välimeren rannalla. Avaamme kotimme olohuoneineen ja kattoterasseineen yhteiseen kokoontumiseen, keskusteluun, auringonlaskun mietiskelyhetkiin, kahvi-, tee-, ja karkadelepohetkiin ja matkailun suunnitteluun.

Tuula Athen on asunut Aleksandriassa jo 4 vuotta tiiviisti kirjaston tuntumassa vapaaehtoistyötä tehden ja Annukka Kotka (kuvassa) Sinuhe-kirjoittajana alkaa myös viihtyä miljöössä kirjoittamistyötään tehden aina osan vuodesta.

Annukka Kotka

Muusta ohjelmasta kuin egyptologin järjestämistä retkistä peritään ns. ovirahaa, jolla peitetään yhteisiä kuluja, kuten esim. pääsymaksuja. Lisätietoja Annukka Kotkalta puh 040 540 7171 tai annukka.kotka <ät> pp.inet.fi

[Typoja muok. ja toimimaton linkki poistettu. 20.2.2024 - admin]

Sateenkaarisanomat 1/2008 (nro 20)