Sateenkaarisanomat-logo

Lukupiirejä

Moni näkökulma aukeaa vasta, kun ryhmässä toisten kanssa pohtii lukemaansa. Olen ollut monessa lukupiirissä viime vuosina mukana. Olemme lukeneet Konsan Kirjallisuussalongissa Mika Waltarin Sinuhea ja etsineet Valtakunnan salaisuutta joukossa, joka herättyään kirjan kanssa samalle aaltopituudelle, on ollut valtava energianlähde jokaiselle osallistujalle.

Nyt paneudumme syksyllä Konsan piirissä Waltarin Ihmiskunnan viholliset -kirjaan, joka on jatkoa Valtakunnan salaisuudelle. (Äsken www.antikka.net kertoi, että kirjaa on saatavilla mukavasti). Näissä kaunokirjallisuuspiireissä luetaan kotona ja keskustellaan piirissä innokkaasti.

Osallistuin myös opiskelevaan lukupiiriin, jossa tutkitaan ihmeiden oppikurssia. Tässä piirissä luetaan ja keskustellaan yhdessä. Se on jännä kokemus sekin. Valtakunnan salaisuus ja Ihmeiden oppikurssi käsittelivät ikäänkuin samaa asiaa, kun ajatukset mielessä kietoutuivat yhteen.

Ihmeiden oppikurssilaisten käteen on löytynyt uusi kirja ”Maailmankaikkeus katoaa”. Sekin koskettelee samoja asioita. On herännyt ajatus, että luettaisiin sekin Konsalla. Miksikäs ei! Siitä päätämme piirissä, kun sinne asti tulemme.

Konsalla Waltaripiiri alkaa 9. syyskuuta klo 18, (09.09. 1+8=9), Ihmeiden oppikurssin piirit jatkavat 18.8. klo 18 Konsalla (katso Konsan Kartanon tapahtumakalenteri) ja 25.8. Kaarinassa Annukalla (040 5407171). Kaikkiin piireihin olet tervetullut!

Annukka Kotka

Typoa muokattu, toimimattomat linkit poistettu. - admin

Sateenkaarisanomat 2/2008 (nro 21)