Sateenkaarisanomat-logo

Soivat kristallikulhot

soivat kristallikulhot

Kun joitakin vuosia sitten kuulin, että on olemassa soivia kristallikulhoja, kiinnostuin asiasta niin, että minun oli henkilökohtaisesti niihin tutustuttava. Sillä tutustumismatkalla olen vieläkin. Opin, että soivia kristallikulhoja valmistetaan mm. USAssa ja että muusikot ja ääniterapeutit käyttävät niitä kehon ja ympäristön tasapainoittamiseen ympäri maailmaa. Soivien kulhojen perinne on vanha, tiettävästi ainakin muinaisessa Tiibetissä ja Egyptissä on niitä käytetty. Kristallikulhoja valmistetaan eri kokoisina, värisinä ja niitä viritetään eri ääniin. On kirkkaita, maitomaisia ja vaikka kullanvärisiä.

Kulhoja soitetaan joko pyörittämällä kulhon mukana toimitettavaa sauvaa kulhon reunan myötäisesti tai kulhoa varovasti kellomaisesti soittamalla. Ääni on elävä ja, miten sen sanoisi - se on itse koettava! Äänivärähtely rentouttaa ja harmonisoi solutasolla asti. Kulhoja voidaan asettaa kehon /ryhmän ympärille eri puolille tai pitää kulhot soimassa yhdessä paikassa. Kuulijat kokevat miten ääni voi läpäistä kaiken, kiertää tai avata ikään kuin suuren tilan missä soida.

Markkinoilla on tutustumisen arvoisia cd-levyjä, joissa on vaikuttavaa kristallikulhomusiikkia (esim. Steven Halpern, Frank Lorenzen) kotona nauttivaksi.

Elävää kristallikulhosoittoa on mahdollista kuulla Turussa meditaatioilloissa 15.9, 14.10 ja 13.11. Myllyojalla (katso ohjelma).

Maritta Vuorinen
maritta<ät> turuntori.com

vanhentuneet linkit poistettu - admin

Sateenkaarisanomat 2/2008 (nro 41)