Sateenkaarisanomat-logo

Henkisen kasvun helppous

Yksi yleisimmistä uskomuksista henkisen kasvun saralla on se, että siihen sisältyy suuria vaikeuksia ja paljon kovaa työtä. Monilla saattaa olla mielessään munkki jossain Himalajan vuoristossa, joka on jättänyt kaiken taakseen saavuttaakseen korkeimman maalin täydellisessä hengen vapaudessa materiasta ja kiireisestä maailmasta. Mutta kuinka moni haluaa tai on valmis tuollaiseen? Onko se tarpeellista ja tuottaako se lopulta edes haluttua tavoitetta?

On olemassa toisenlainen, yksinkertainen ja vaivaton tapa lähestyä sitä, mikä itsessä on elävänä ja läsnäolevana jokaisessa hetkessä. Sitä, joka on ollut kanssamme aikojen alusta asti muuttumattomana ja pysyvänä perustana olemassolollemme.

Monet eivät ole tietoisia siitä, että meidän mielemme luontainen tila on syvä rauha ja että meidän kehomme luontainen tila on syvä rentous. Se, että harva meistä kokee tätä ei tarkoita, etteikö se olisi pohjimmiltaan totta meidän jokaisen kohdalla. Meidät on opetettu käyttämään mieltämme ja kehoamme tavalla, joka tuottaa suurta jännitettä ja rasitetta ja kuluttaa valtavan määrän energiaa tuottamatta kuitenkaan vastinetta kulutetulle energialle. Mielemme on täynnä vanhoja ajatuksia, jotka pyörivät kuin vanhat laulut jumittuneella vinyylilevyllä. Ja meidän kehomme kuuntelee noita vanhoja lauluja tuottaen koko ajan kemiallisen vasteen kaikelle mielemme sisällölle. Jos olemme alati stressaantuneita ajatuksissamme, niin kehomme tuottaa sitä vastaavaa kemiaa ja kehomme kärsii seuraukset ajautuen yhä kauemmas luontaisesta olotilastaan, joka on siis syvä rentouden tila.

Ehkä olemme tietoisia tästä tilanteesta ja turhautuneita sen suhteen. Kuinka voisi muuttaa sisäistä tilaansa, joka on ollut sama jo vuosia eikä ole muuttunut yrityksistä huolimatta? Ei edes kaikkien käytyjen seminaarien jälkeen ja lukuisten itsenparannusohjelmien jälkeen. Onko todella pakko lähteä vuoristoon, jotta voisi löytää mielen rauhan ja syvän rentouden itsestään?

Ikivanha vastaus tähän kysymykseen, joka on tuotu uudelleen moderniin aikaamme on Opetus, jonka Ishayat ovat meille antaneet ja joka kulkee nimellä ”Ascension”. Ascension tarkoittaa kirjaimellisesti ylösnousemusta, mutta tässä opetuksessa se, minkä yläpuolelle olemme nousemassa, on juuri tuo vääristynyt tapa käyttää mieltämme ja kehoamme.

Ishayoiden yksinkertaiset tekniikat ovat välineitä mielelle saavuttaa välitön ja suora yhteys tuohon luontaiseen rauhan tilaan itsessämme ja kehomme seuraa kuuliaisesti mestariaan, eli mieltä, ja saavuttaa syvimmän rentouden tilan. Tekniikoiden tehokkuus ja yksinkertaisuus johtuu siitä, että ne tulevat suoraan mestarien linjasta ja ovat ajan ja kokemuksen koulimia ja universaalisti toimiviksi havaittuja.

Ishayat ovat syvästi yhteydessä luonnon lakiin ja luonnon normaaliin ylöspäin suuntautuvaan virtaukseen, jossa suurempaan onneen ja iloon kasvu on luontainen osa elämää ja jokaisen synnyin oikeus tällä planeetalla. Heidän Opetuksensa ei ole siis mitään uutta, vaan pikemminkin muistutus siitä, kuinka asiat ovat aina olleet meidän huonosta muististamme huolimatta.

Luonto on aina jatkuvassa ylistyksen tilassa. Luonto on jatkuvassa kiitollisuuden ja rakkauden nousevassa virrassa. Näiden tunteiden varassa lepää Ishayoiden opetus ja tekniikat rakentuvat niiden luomalle peruskivelle.

”Ascension” ei ole uskonto tai filosofia tai uskomusjärjestelmä, joka pitäisi omaksua voidakseen harjoittaa sitä, vaan sarja yksinkertaisia tekniikoita, joita voi käyttää arjessaan silmät auki koko ajan ja myös silmät kiinni sisäiseen tilaansa rentoutuen.

Tekniikat mahdollistavat erittäin helpon tien avata oma tietoisuus syvemmän rauhan ja rentoutumisen kokemuksen kasvaessa jokaisen harjoituksen myötä. Voimme pian huomata oman kokemuksemme kautta, kuinka totta on se, että mielemme ja kehomme tietävät jo, mitä niiden tarvitsee tehdä. Meidän täytyy vain antaa mielelle riittävän tehokas väline, jotta se voi saada suoran yhteyden omaan todelliseen luonteeseensa.

Kuinka vaikeaa on lopultakin olla se, mitä me olemme?

Nataraja Ishaya
Ishayas’ Ascension

Ota itsellesi aikaa etsiäksesi Ishayat ja opi nämä mekaaniset tekniikat, jotka muuttavat elämän. Uskoa ei tarvita. Tarvitaan ainoastaan avoin mieli ja sydän, ja että annat näille tekniikoille mahdollisuuden toimia. Jos sinä teet tämän yksinkertaisen asian, minä lupaan sinulle: elämäsi avautuu ja puhkeaa kukoistamaan tavalla, jota et koskaan olisi uskonut mahdolliseksi. Sinussa ei ole jäljellä yhtään kompromissia, eikä elämistä puolittaisesti tai osittaisesti. Jäljellä on ainoastaan laajenevan rakkauden suoma vapaus ja ilo täydellisestä valaistuneesta tietoisuudesta. -MSI-

Voit kuulla Ascensiosta lisää Turun Henkisen Keskuksen torstai-illassa Konsan Kartanossa 17.9. klo 18.30. Käy myös www.ishayas.eu sivuilla, jossa lisää tietoa ja ilmaisia ladattavia kirjoja Ascensiosta myös suomeksi käännettynä.

Sateenkaarisanomat 2/2009 (nro 23)