Sateenkaarisanomat-logo

Sateenkaarisanomat Intiassa

Elokuussa -08 vieraili neljä Intialaisen Lääketieteen Ayurveda lääkäriä Turun Luontaishoitolassa (Sateenkaarisanomat numero 21 syyskuu 2008, sivu 12).

Nyt kävimme joulukuussa ja helmikuussa vastavuoroisesti Intiassa Rajastanin osavaltiossa Udaipurin kaupungissa. Siellä on yhteistyöjärjestön Jagranin pääkonttori. Tutustuimme Ayurveda Yliopistojen toimintaan. lääkeyrttipuutarhoihin ja perinteisen kansanlääkinnän harjoittajiin Guneihin. He asuvat syrjäkylissä ja vuoristoissa joihin ei virallinen terveydenhoito yllä. Matkojen tarkoituksena on avustaa heidän toimintaansa.

Intiassa Luontaislääkintä Ayurveda on virallista lääketiedettä. Yliopistollinen lääkärikoulutuksen peruskurssi kestää kuusi vuotta ja erikoistuminen neljä vuotta. Lisäksi yliopistoissa on Ayurveda hoitajien koulutusta. Kansanparantajat tekevät yhteistyötä Yliopistojen kanssa.

Suomessa Intialaista lääketieteen-Ayrvedan hoitoja voi opiskella Veda Keskuksen järjestämillä kursseilla. Turun Luontaishoitolassa Konsan Kartanossa asiaan voi tutustua iltaluennolla keskiviikkona 7.10.2009 klo 18.00 ja sen jälkeen voi saada henkilökohtaisen konsultoinnin Anitta Korpelalta ja Kalevi Lehtoselta. He ovat Intiassa koulutettuja Ayurgreen Health Institutin (certifikoitu yhtiökokonaisuus) valtuuttamia Ayurveda-opettajia.

Lisätietoja kursseista, konsultoinneista ja hoito-/koulutusmatkoista Intiaan antavat Anitta Korpela p. 0400 498 770,
Kalevi Lehtonen p. 040 757 4243, kalevileht [ät] gmail.com.

Kalevi Lehtonen

Dr. R.K. Deswal , Ayurveda kouluttaja Kalevi Lehtonen Sateenkaarisanomat kädessään ja Jagran yhdistyksen johtaja Ganes.

Guni-kansanparantaja työssään. Guneja on sekä miehiä että naisia. Naiset toimivat mm. kätilöinä ja antavat odottaville äideille sekä vauvoille hoitoja heti syntymän jälkeen.

Intialaiset Ayurveda lääkärit pitivät luentoja ja antoivat konsultointeja Turun Luontaishoitolassa. Tulkkina toimi Johannes ”Govinda” Kurki (vas.).

Sateenkaarisanomat 2/2009 (nro 23)