Sateenkaarisanomat-logo

Myötätunnon siivillä – Askension taidosta käytännössä

Viime numerossa [nro 23: "Henkisen kasvun helppous"] esittelimme Ishayoiden Askension opetusta ja puhuimme henkisen kasvun helppoudesta. Ishayat opettavat siis ikivanhaa tekniikkaa sisäisen rauhan ja tasapainon saavuttamiseksi, jota kutsutaan nimellä Askensio. Tekniikat perustuvat yksinkertaisiin tietoisuutta avaaviin tunteisiin, jotka ovat Ylistys, Kiitollisuus, Rakkaus ja Myötätunto. Nämä ovat universaaleja yleisavaimia luonnon ylöspäin virtaaviin voimiin, jotka ovat aina tukenamme ja kaiken luomisvoiman perustana. Tämä opetus perustuu omaan suoraan kokemukseen tekniikoiden käytöstä. Askensio ei ole siis uusi filosofia tai uskonto, vaan hyvin käytännöllinen väline palauttaa mielemme tähän hetkeen, jossa yhteys syvään rauhaan ja tasapainoon tulee mahdolliseksi.

Ishaya on sanskritin kielinen sana, joka muodostuu kahdesta osasta: ”Isha” ja ”ya”. ”Isha” viittaa Kristukseen tai Kristustietoisuuteen. ”Ya” tarkoittaa oppilasta tai olla jonkin puolesta. Ishayat elävät tästä valaistuneesta kristustietoisuuden tasosta. He elävät palveluksessa ihmiskunnalle ja auttavat ihmisiä palaamaan takaisin heidän tasolleen ykseyden tietoisuuteen. Ishayat edustavat valaistuneiden opettajien perimälinjaa, jotka ovat läpi vuosituhansien säilyttäneet ja pitäneet puhtaana Valaistumisen Opetuksen. Myötätunnon mestareina he ovat opastaneet ihmiskuntaa antaen meille tilaa tehdä omia valintojamme silloinkin, kun ne ovat johtaneet kärsimykseen, jotta voisimme muistaa tarkoituksemme täällä ja palata takaisin siihen, mikä on totta meissä.

Seuraavassa on erään amerikkalaisen askensoijan kokemus tekniikoiden käytöstä omassa kiropraktikon arjessaan.

Harjoitan kiropraktiikkaa ja sen kautta olen ollut siunattu saatuani tavata paljon hienoja ihmisiä ja olen päässyt todistamaan monia ihmeitä kehon parantaessaan itsensä niinkuin se luontaisesti tekee, jos saa siihen vain mahdollisuuden. Tästä huolimatta olen myös kokenut suuria haasteita joka päivä yrittäessäni pysyä aikataulussa ja yrittäessäni tulla toimeen sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka tuovat mukanaan negatiivisuutta, ahdistusta, huolta, toivottomuutta, patoutunutta vihaa tai tyytymättömyyttä fyysisten vaivojensa lisäksi. Minun haasteeni ei ole ollut ainoastaan saada asiakas paranemaan kaikkien noiden kasautuneiden tunteiden kuormittamana, mutta myös, että minä en ole itse mennyt niihin mukaan.

Kasvaessani aikuiseksi minulle opetettiin, että ‘hyvä ihminen’ on sellainen, joka hyppää ikävien tunteiden kuoppaan toisen kanssa ja ottaa osaa noihin tunteisiin. Nopeatahtisessa praktiikassani tämän kaltainen lähestymistapa tuntui erittäin raskaalta. Hyvä uutinen on se, että Ishayoiden opettama Askensio antoi minulle välineen muuttaa kaikki tuo.

Näyttääkseni, kuinka tämä toimii, minä kerron teille eräästä kokemuksestani. Muutama viikko takaperin minä haastattelin erästä vanhempaa asiakasta, joka oli tullut minulle ensimmäistä kertaa. Ensiksi kaikki oli varsin tavanmukaista hänen kuvaillessaan särkyjään ja kipujaan minun tehdessäni muistiinpanoja ja kysyessäni kysymyksiä. Sitten hän yhtäkkiä vaipui odottamattomaan tunteiden kuoppaan ja alkoi kertoa, että hänen miehensä, jonka kanssa hän on ollut 62 vuotta, on vanhainkodissa ja kärsii dementiasta ja vaikeista fyysisistä vaivoista. Hän alkoi itkeä suunnatessaan keskustelun ja tunteensa kohti sairasta miestänsä ja heidän eroaan.

Minä tunsin sydämessäni piston hänen tunteidensa virratessa. Mutta sitten minun Askensio harjoitukseni sai mahdollisuuden ja minä käytin Myötätunto Asennetta siinä istuessani. Minä tunsin sisäisen liikkeen, joka antoi minulle välittömän helpotuksen. Se aiheutti jopa sen, että minä istuin suoremmassa ja otin muutaman syvän henkäyksen. Minun jatkaessani Askensoimista ja keskustelua asiakkaan kanssa minä huomasin, että myös hän istui suoremmassa ja hänen tunnetilansa alkoi myös muuttua avoimemmaksi. Minä sanoin silloin, että hänen miehensä tarvitsi pätevää hoitoa, joka avasi hänen olemustaan vielä enemmän ja hän myönsi, että hänen miehensä on parhaimmassa hoitopaikassa ja että hänen miehensä tunnisti hänet usein hänen vieraillessaan siellä.

Nainen oli siirtynyt tuskasta ja epätoivosta arvostamiseen ja sitten takaisin keskusteluun hänen terveydestään muutaman minuutin sisällä. Hänen 55 vuotias tyttärensä vain katsoi minua ja hymyili. Tämä täydellinen tunteiden läpikäyminen oli mahdollista, koska minä tein valinnan Askensoida. Tämä yksinkertainen, mutta voimallinen väline ei auttanut ainoastaan minua ja vanhempaa asiakastani juuri sillä hetkellä, mutta myös kaikkia muita asiakkaitani sinä päivänä.

Minä uskon, että minun jatkuva Askensoimiseni silmät auki ja silmät kiinni, uudelleen kouluttaa minun hermojärjestelmääni. Kun tietyt tunteet tai tilanteet nousevat pintaan, tuntuu luonnolliselta käyttää Askension Asenteita ja tuo sisäänpäin suuntautunut liike antaa minulle aina laajemman näkökulman ja vastauksen.

Loppusanoikseni haluaisin jakaa vertauksen kanssanne. Minä kerron ihmisille, että Askensio on kuin kuntoiluväline. Se toimii, kun sitä käyttää säännöllisesti. Jos käytät kuntoiluvälinettäsi vain vaatteiden kuivaustelineenä silloin se ei ‘toimi’. Minä olen Askensoinut vain muutaman kuukauden, mutta voin nyt jo nähdä, että vaikutukset lisääntyvät.

Kaikella Ylistyksellä, Kiitollisuudella, Rakkaudella ja Myötätunnolla.
Louis Hagene DC.

Lisää tulevista tammikuun kursseista löydät: http://www.theishayatradition.eu/finnish/courses.php ja Konsan Kartanon ohjelmasta.

 Nataraja Ishaya

Sateenkaarisanomat 1/2010 (nro 24)