Sateenkaarisanomat-logo

Mutkan kautta ennustajaksi ja astrologiksi

Olen mielestäni ollut aina tietyssä mielessä henkisesti suuntautunut. Astrologian harrastamisen ja ennustamisen aloitin jo nuorella iällä, tosin uskoin nuorena aikuisena auttavani kanssaihmisiäni paljon perinteisemmällä tavalla. Elämän polut eivät kuitenkaan aina mene kuten on itse alun alkaen kuvittellut. Vuosituhannen alussa koin pakottavaa tarvetta muuttaa elämäni suuntaa melko täydellisesti. Tuolloin siirryin myös astrologian itseopiskelusta astrologisen koulun penkille.

Pitkän henkilökohtaisen kriisin jälkeen perustin vuonna 2006 oman yritykseni Lucetian, jolloin aloitin ennustamisen, astrologiset tulkinnat sekä reiki-hoidot päätoimisena työnäni. Vuoden 2009 alussa suoritin psykologisen konsultaatiotutkinnon (saksaksi Heilpraktiker Psychotherapie), joka oikeuttaa minut antamaan psykologisia istuntoja ilman terapeuttikoulutusta.

Muutin vuonna 1987 Suomen Turusta Länsi-Berliiniin, joka viehätti minua eritoten siksi, että se oli kuin muurien suojaama saari keskellä silloista DDRn valtiota. Alunalkaen lähdin seikkailumielellä tutkailemaan omia rajojani. Vaikka suunnitelmani ei ollut jäädä lopullisesti tälle tielle, on Berliini edelleen kotikaupunkini.

Työstäni ennustajana

Ihastuin Lenormand-korttien symboleihin heti ensisilmäyksellä. Tutustuin niihin 90-luvun alkupuolella berliiniläisen astrologin/ennustajan kautta, jonka luona kävin tuolloin useamman kerran neuvoa kysymässä ja joka myös innosti minua jatkamaan astrologian harrastusta. Vaikka miellyinkin näihin kortteihin, en paneutunut niihin kunnolla vielä moneen vuoteen. Löysin ne joitakin vuosia myöhemmin uudelleen ja tuolloin perehdyin niihin perinpohjaisesti.

Omat kokemukseni

Koen itseni tulkiksi korttien ja asiakkaiden välissä. Minä en ole selvänäkijä, vaan luen kuin tavaten korteista asiakkaitteni tulevaisuuden. Tämä kyky on kenen tahansa mahdollista oppia: tulkinta vaatii pienen määrän intuitiivista tunnetta, sillä kaikilla korteilla on useampi merkitys ja siten myös korttien kombinaatiot voi merkitä useampaa asiaa.

Vaikka korttipöydässä on mahdollista edetä järjestelmällisesti kortti kortilta vasemmasta yläkulmasta oikeaan alakulmaan, intuitiivisesti useampia metoodeja yhdistäen, vähän sieltä täältä pomppien, saa pöydästä yleensä enemmän tietoa.

Lenormand-korttien historiasta

Lenormand-korttien historia ulottuu aina 1800-luvun alkupuolelle. Nämä hyvin symboliset kortit ovat saaneet nimensä kuuluisan 19. vuosisadan ranskalaisen ennustajan Marie Anne Lenormandin (1772-1844) mukaan. Korttipakka muodostuu 36 kuvakortista ja muistuttaa ulkomuodoltaan klassisia mustalaiskortteja.

Tarina kertoo, että Mlle Lenormand suunnitteli aikoinaan 52 ennustuskorttia, joista 36 on jäänyt jäljelle ja muodostavat nykypäivän Lenormand-korttipakan. Todennäköisempää kuitenkin on, että nämä kortit suunnitteli ja tuotti Marie Annen kuoleman jälkeen yksi tuon ajan kirjapainoista, joka korttien myyntiä kohottaakseen nimesi ne hänen mukaansa.

Marie Anne Lenormand syntyi 1772 Alçeonissa, Normandiassa. Tytön isä kuoli hänen ollessa vielä hyvin nuori eikä hän pystynyt suorittamaan jo aloittamaansa luostarikoulua loppuun asti, vaan joutui jo varhaisessa vaiheessa aloittamaan työnteon ompelijattarena.

Nuorena tyttönä Marie Anne jätti Normandian ja muutti Pariisiin, jossa hän kohtasi ennustajanaisen, jonka apulaisena Marie Anne aloitti ennustajauransa. Jouduttuaan vastatusten lain kanssa, Marie Anne oli pakotettu lähtemään hetkellisesti maanpakoon. Pariisiin palattuaan hän perusti oman yrityksen ennustajana ja jo pian Marie Anne kuului Pariisin suosituimpien ennustajien joukkoon. Hänen asiaskuntaansa kuului aikansa vaikutusvaltaisimpia henkilöitä kuten Roberspierre, Joséphine de Beauharnais ja Napoleon Bonaparte.

Marie Anne kuoli vuonna 1843 leikkauksen jälkeiseen tulehdukseen. Aina kuolemaansa asti hän oli arvostettu ennustaja, niin rikkaiden kuin kadunkulkijoidenkin joukossa. Marie Anne Lenormand on jäänyt historiaan ennen kaikkea ennustajana, joka ennusti Napoleonille tämän tuhon.

Työstäni Suomessa

Suomessa olen tuttu ennen kaikkea Helsingin Hengen ja Tiedon messuilta, jossa olen tehnyt säännöllisesti tulkintoja vuodesta 2006 lähtien. Viime vuosien aikana olen tehnyt tulkintoja myös messujen ulkopuolella Helsingissä, Turussa Konsan Kartanossa ja Tampereella Auringonpaikassa. Tämän lisäksi tarjoan suomalaisille asiakkailleni astrologisia ja Lenormand-konsultaatioita puhelimitse ympäri vuoden. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse. Sekä omat että asiakkaitteni kokemukset puhelintulkinnoista ovat erittäin positiivisia.

Yhteystiedot, konsultaatioajankohdat Suomessa sekä lisätietoja työstäni löydät webbisivuiltani www.lucetia.eu .

 Jaana Rusi

Jaana Rusi

Sateenkaarisanomat 2/2011 (nro 27)
"Mutkan kautta ennustajaksi ja astrologiksi" on julkaistu vain netissä.