Sateenkaarisanomat-logo

Varputaito – silmälasit näkymättömään maailmaan

Näkymätön muuttuu näkyväksi

Jotkut harvat meistä saavat jo synnyinlahjaksi näkökyvyn näkymättömään maailmaan. On kuitenkin iloista tietää, että kaikilla vilpittömillä etsijöillä on myös omien ponnistelujensa ansioista mahdollisuus jo tässä elämässä kehittää omia nukuksissa olevia taitojaan ja sitä kautta herkistyä. Jotkut voivat herkistyä jopa siinä määrin, että saavuttavat lopulta positiivisen selvänäön taidon. Miten tämä sitten onnistuu?

Varvun käyttö on konkreettisin tapa saada kosketus yliaistilliseen tietoon. Vesisuonien ja G-linjojen etsiminen on vain häviävän pieni osa kaikista varvun käytön mahdollisuuksista. Käytön opetellut saattaa jonain päivänä havaita pystyvänsä määrittelemään bioenergiakentän, värähtelyn sekä hivenaine- ja vitamiinipitoisuudet. Myöhemmin löytyvät luvut ja lopulta vielä korkeammat todellisuudet. Näin näkymätön muuttuu näkyväksi. Muutamat voivat kehittyä tasolle, jossa varpu apuvälineenä käy tarpeettomaksi. Tieto annetaan vastausta etsittäessä. Annettua tietoa ei kuitenkaan saa käyttää väärin. Se ei ole voitontavoittelun väline, ei itsensä korostamisen keino.

Luonnon salaisten voimien käyttöön ja varputaitoon minut opetti aikanaan metsänhoitaja, luonnontutkija ja mystikko Esko Jalkanen (1921-2007). Hänen jalanjäljissään, seuraten hänen antamiaan ohjeita, meidän on kaikkien turvallista lähteä tutustumaan varputaidon saloihin.

Tiina Lindholm käyttämässä varpua

Varpu - puusta tehty tietokone

Varpu on monikäyttöinen tutkimusväline. Asiasta vilpittömästi kiinnostuneiden joukossa oppimisprosentti parin päivän harjoittelulla on jopa kahdeksankymmentä. Ne, jotka pitävät varvunkäyttöä humpuukina, tuskin vaivautuvat sitä opettelemaan.

Varpu on yleensä elävästä puusta leikattu latvan ja oksan tai kahden oksan muodostama notkea haarukka, jonka haarojen pituus on 40-60 senttimetriä. Suomessa tilapäinen varpu leikataan usein pajusta, mutta mikä tahansa puu kelpaa. Varpu voidaan myös valmistaa metallilangasta tai -levystä.

Kämmenen sisään jäävän haaran tulee olla niin ohut, että se voidaan murtamatta taivuttaa lähes suoraan kulmaan. Noin lyijykynän paksuinen paju sopii tähän tarkoitukseen. Käsiotteessa varvun tulee pysyä vaakasuorassa. Oikea ote varvusta on opeteltava huolellisesti. Ensikokemus voi olla hämmentävä.

Varvun käyttöohje on korkea moraali

Varpua voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin maasäteilyn etsimiseen. Se soveltuu ylipäänsä yliaistillisten kohteiden havaitsemiseen, kunhan sille annetaan tehtävä, kuten bioenergiakentän laajuuden mittaaminen. Harjoittelemalla varvun käyttäjä pystyy hyvinkin vaativiin suorituksiin. Toiminnan tavoitteen tulee aina olla moraalisesti hyväksyttävä, kuten luonnon auttaminen tai tutkiminen. Muussa tapauksessa tulokset voivat olla harhaanjohtavia. Taitojaan ei myöskään pidä muuttaa rahaksi.

Varpu on kuitenkin vain apuväline, jonka kokenut tutkija voi jättää syrjään. Kun on perehtynyt riittävästi luonnon järjestelmään, saa havaita, että vastauksia voi saada suoraan ajatuksissaan esittämäänsä kysymykseen. Tätä Esko Jalkanen nimittää yliaistilliseksi tarkasteluksi tai tutkimiseksi. Aluksi kysyjä varmasti hämmentyy sen suuren luottamuksen edessä, jota hänelle osoitetaan vastauksia välitettäessä. Tämä kyky onkin otettava vastaan mitä suurimmalla nöyryydellä.

Tiina Lindholm
toimisto <ät> eskojalkanen.net
www.eskojalkanen.net

 

Sateenkaarisanomat 2/2008 (nro 21)